x

VEČERNJE OBRAĆANJE

Zelenski o novom ruskom napadu: Neće proći bez odgovora!

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski je u svom noćnom obraćanju javnosti rekao da će ukrajinska vojska odgovoriti na rusko granatiranje grada Marhaneca, u kojem je ubijeno 13 ljudi, a 10 ih je ranjeno.

- Oružane snage Ukrajine, naše obavještajne službe i policija neće pustiti da današnje rusko granatiranje u regiji Dnjepropetrovsk prođe bez odgovora - rekao je Zelenski te dodao:


- Svi koji brane Ukrajinu trebaju razmišljati kako nanijeti najveće moguće gubitke okupatoru. Taj napad dodatno naglašava potrebu ukrajinske vojske za teškim oružjem, koje očekujemo od naših saveznika. Što više gubitaka okupator pretrpi, to ćemo prije moći osloboditi našu zemlju i osigurati sigurnost Ukrajine. To je ono o čemu bi trebali misliti svi koji brane našu zemlju i pomažu Ukrajini - kako nanijeti najveće moguće gubitke okupatorima i tako skratiti trajanje rata.


Grad Marhanec, koji se nalazi na obali rijeke Dnjepar preko puta nuklearne elektrane Zaporožje, je grad za kojeg su Rusi tvrdili ga ukrajinske snage koriste kako bi granatirali ruske snage koje su okupirale nuklearnu elektranu.

.

.

.

.

.

Izvor: Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.