x

nije spreman dati svoju zemlju

Zelenskij: Neću dati dio Ukrajine za mir! Spreman sam dati život za svoju zemlju!

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij dao je intervju za CBS-ovu emisiju "60 minuta" koja je emitirana u nedjelju navečer.

Zelenskij je rekao da se spreman sastati s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom na pregovorima o okončanju rata, ali je na pitanje je li spreman odustati od bilo kojeg dijela Ukrajine radi postizanja mira rekao da "nije spreman dati svoju zemlju".

U razgovoru sa Scottom Pelleyjem iz CBS-a Volodimir Zelenskij također je rekao da nikada ne bi priznao Krim kao ruski teritorij unatoč tome što je poluotok pripojen Rusiji 2014. godine.


Pelley je napomenuo da su predsjednik Biden i čelnici NATO-a izrazili ogorčenje zbog ruskih zločina u Buči i upitao Zelenskog što bi trebali učiniti sljedeće, na što je on odgovorio: "Moraju isporučiti oružje Ukrajini."

Zelenskij je rekao da Ukrajinci brane pravo na život.


"Nikad nisam mislio da je to pravo toliko skupo. To su ljudske vrijednosti da Rusija ne bira što bi mi trebali raditi i kako ja ostvarujem svoja prava. To pravo dali su mi Bog i moji roditelji", rekao je Zelenskij.

Ukrajinski je predsjednik rekao i da je spreman dati život za svoju zemlju.

"Ne želim izigravati heroja. Volim svoju obitelj. Želim živjeti još mnogo godina, ali između bježanja i toga da sam sa svojim narodnom, naravno da sam spreman dati svoj život za svoju zemlju", rekao je Zelenskij. 

.

.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.