x

spomenuo da je razgovarao s plenkovićem

Zelenskij u videoobraćanju naciji: Zahvalan sam Hrvatskoj!

Ukrajina je već dio slobodnog svijeta dok je Rusija izolirana, rekao je jučer predsjednik Volodimir Zelenskij u povodu završetka Drugog svjetskog rata prije 77 godina, prenijela je njemačka novinska agencija dpa.

Zelenskij je u videoobraćanju naciji istaknuo simboličnu snagu posjeta Kijevu na Dan pobjede međunarodnih gostiju, uključujući prvu damu SAD-a Jill Biden, kanadskog premijera Justina Trudeaua, pjevača U2 Bona i predsjednicu njemačkog Bundestaga Barbel Bas.

Zelenskij je rekao da je u Kijevu razgovarao s premijerom Hrvatske Andrejom Plenkovićem.


"Hrvatska principijelno i snažno podupire našu državu u borbi za neovisnost. Zahvalan sam Hrvatskoj na svemu što smo već dobili. I nadam se da će se ta saradnja u budućnosti samo intenzivirati", rekao je u videoobraćanju prema transkriptu koji je objavio predsjednički ured.


"Siguran sam da je ovaj dan u Ukrajini pokazao da smo već punopravni dio slobodnog svijeta i ujedinjene Europe", rekao je Zelenskij.

"Ovo je očita suprotnost moskovskoj usamljenosti u zlu i mržnji koju će svi vidjeti sutra", dodao je Zelenskij, misleći na rusku proslavu Dana pobjede koja će se održati u ponedjeljak u Moskvi.


"Rusija je zaboravila sve što je bilo važno pobjednicima u Drugom svjetskom ratu", rekao je Zelenskij.

"Zahvalan sam svim našim braniteljima koji brane i spašavaju Ukrajinu od potomaka tog starog zla", rekao je povlačeći paralelu između Moskve i nacističke Njemačke.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Index.hr 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.