x

Želite li uspješan brak – ovo vam može pomoći!

Ljubav je najljepši osjećaj na svijetu, ali kako bi odnos između dvoje zaljubljenih opstao, potrebno je biti na istoj frekvenciji.

Psiholog Peter Pearson, koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i cijelu je svoju karijeru posvetio rješavanju ljubavnih problema, tvrdi da samo jedna stvar jamči stabilnu i uspješnu vezu.

To su – temeljne vrijednosti. Tačnije, važno je dijeliti jednake temeljne vrijednosti s partnerom.

“Temeljne vrijednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijediti, a zajedničke vrijednosti opstaju”, rekao je za BI dr. Pearson.

Pearson tvrdi kako interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.

Ako biste vi željeli za vikend ići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i pripremite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu.

Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner odlučno odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne vezu vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresovani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.