x

Želja ispunjena: Adesanya protiv starog dužnika

Israel Adesanya, UFC prvak srednje kategorije (do 84 kg), branit će pojas prvaka protiv Brazilca Alexa Pereire 12. studenog u njujorškom Madison Square Gardenu na priredbi UFC 281, službeno je potvrđeno.

Bilo je očekivano da će „Poatan“ (Kamena šaka) biti sljedeći izazivač za Adesanyinu titulu još od priredbe UFC 276.

Tom prilikom je Adesanya dominantno obranio naslov u borbi sa Jaredom Cannonierom, a Pereira je atraktivnim nokautom protiv Seana Stricklanda došao i do treće pobjede u UFC oktogonu.


Pereira (35) jedan je od najvećih kickboksača 21. stoljeća, a profesionalnoj MMA karijeri okrenuo se 2015. godine. Od dolaska u UFC ostvario je pobjede nad Andreasom Mihcailidisom, Brunom Silvom i spomenutim Stricklandom, a Adesanya je bio svjestan da će se boriti protiv Pereire.


Veliku pažnju ovaj meč će privući i zbog „pozadine“ – dvojica boraca su se susrela u drugom sportu, kickboksu. Pereira je dvaput svladao rivala nigerijskog porijekla, prvi put odlukom sudaca, a drugi put brutalnim nokautom.

„Svi znamo što dolazi sljedeće. Treba riješiti to jednom zauvijek“, rekao je Adesanya poslije svoje prethodne borbe aludirajući na predstojeći okršaj sa Pereirom.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.