x

Revanš polufinala

Željezničar protutnjao Tuzlom i zakazao finale Kupa BiH s Krupom

Nogometaši Željezničara plasirali su se u finale Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas na stadionu Tušanj u Tuzli u revanšu polufinala s uvjerljivih 4:1 pobijedili ekipu Slobode.

Izuzetno sadržajno prvo poluvrijeme bolje su otvorili domaći igrači, a inicijativu su krunisali u 19. minuti utakmice.

Todorović je sjajno prošao po desnoj strani, odlično centrirao, a Husić je glavom gotovo neometan poslao loptu u mrežu iza nemoćnog Kjosevskog.


Imala je Sloboda još nekoliko prilika, ali deset minuta prije okončanja prvog poluvremena Željo je nakon odlične akcije izjednačio rezultat. Zajmović je dobro centrirao, a Zakarić glavom smjestio loptu u mrežu.


Plavi su prije odlaska na odmor u potpunosti preokrenuli rezultat. Ubiparip je sjajno uposlio danas raspoloženog Zakarića, koji izlazi sam jedan na jedan s golmana, kojeg bez problema matira za 1:2.


Već na otvaranju drugog poluvremena bilo je riješeno pitanje pobjednika. Novu odličnu akciju ekipe Admira Adžema krunisao je Ubiparip, kojem se s asistencijom revanširao Zakarić.


Tempo igre je potom očekivano opao, a konačnih 4:1 postavio je svojim trećim golom Zakarić. Prethodno je Zajmović probio po lijevoj strani i potom dobro uposlio bh. reprezentativca.


Do kraja meča nije bilo promjena pa su Plavi mogli proslaviti prolaz u finale u kojem će igrati dvomeč protiv Krupe.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.