x

u bkc-u

Željko Bebek najavio koncert 13. avgusta u Sarajevu!

Željko Bebek, pop-rock ikona naših prostora održat će 13. augusta koncert u Sarajevu, u prostoru Bosanskog kulturnog centra, s početkom u 21h.

Bit će to prvi solistički koncert Željka Bebeka u rodnom Sarajevu od početka njegove solističke karijere, a on ga je zajedno sa sinom Zvonimirom najavio na konferenciji za medije koja je održana u Colors Inn hotelu u Sarajevu.

"Drago mi je da sam ovim dobrim povodom danas ovdje, da najavim svoj koncert u Sarajevu, koji je zapravo prvi koncert na kojem pjevam kao solo izvođač sa svojim bendom u mom rodnom gradu,“ istaknuo je Željko Bebek na samom početku današnje pressice, a ispričao je i anegdotu o svojem nastupu u Bosanskom kulturnom centru i prisjetio se davne 1977. kada je posljednji put pjevao na toj sceni.


„U BKC-u sam posljednji put nastupao s Bijelim dugmetom 1977 godine. Izgleda da ovdje nastupam kad su mi neki važni i prijelomni trenutci u životu. Kada smo 1977. godine kao Bijelo dugme svirali u Beogradu koncert kod Hajdučke česme, bila je velika gužva na tom koncertu i nakon koncerta smo shvatili da su audio snimke s koncerta propale i da su neupotrebljive. A kako smo bili u obavezi da taj audio s koncerta damo za objavu albuma, morali smo na brzinu nešto smisliti. I tako smo odlučili da cijeli koncert odsviramo ponovo u Sarajevu - u BKC-u, a tada je ta dvorana nosila ime Đure Đakovića. Tadašnji producent je stigao iz Ljubljane, donio svu opremu, na brzinu smo organizirali koncert za par stotina naših obožavatelja, sve snimili uživo i taj materijal i audio iz BKC-a je zapravo postao audio našeg live koncerta kod Hajdučke česme. I kao što je koncert kod Hajdučke česme bio velika stvar u tadašnjoj karijeri Bijelog dugmeta, baš tako je i predstojeći koncert u BKC-u za mene velika i važna stvar", ispričao je Željko Bebek, na oduševljenje okupljenih predstavnika medija koje je šarmirao i oduševio svojom iskrenošću i toplinom.


O tome što će publika moći čuti na predstojećem koncertu u BKC-u, rekao je sljedeće: „Mojih gotovo 50 godina na sceni donijelo je mnoge velike pjesme. Naravno da ću za ovaj koncert povesti računa o tome da na koncertu uz sve nove pjesme sviramo i pjesme koje vole starije generacije koje se još usude doći na pravi rokerski koncert kakav će biti ovaj u BKC-u. Neka pronađu neke stare farmerke i dođu u BKC 13. augusta! A pjevat ću dosta i za srednje generacije, koje znaju da sam se ja 1984. odvojio od Bijelog dugmeta i napravio jednu lijepu solo karijeru, to moram neskromno reći. I naravno da na programu imam i nove pjesme, posebno one koje su nastajale u posljednjih 10 godina. Smatram da je to jedno od mojih najljepših i najplodnijih razdoblja u toj mojoj dugačkoj karijeri od 50 godina“, ispričao je Bebek, pa se posebno osvrnuo na svoj aktualni albumi suradnju sa sinom Zvonimirom koji će također uz oca svirati na koncertu u BKC-u.


„U najgoroj situaciji koja je zadesila sve nas s ovom pandemijom, ja sam izvrsno iskoristio svo vrijeme koje smo imali i tako smo 2021. godine negdje u ovo vrijeme moj bend i ja i moj Zvone objavili po mom utisku moj najbolji album 'Mali oblak ljubavi'. Ono što se meni najljepše desilo u karijeri u ovom, nekako seniorskom vremenu je to da se prije 3 godine u moj glazbeni projekt uključio moj sin Zvone, koji je prvo nastupao kao poseban gost na mojim koncertima, a sada je postao punopravni član moga benda“, otkrio je Željko Bebek, a za kraj konferencije za medije, najavio je ekskluzivnu vijest da će se krajem juna u prodaji pojaviti njegova prva autobiografija, koju će publika moći kupiti na koncertu u BKC-u.


Koncertu u Sarajevu 13. augusta, prethodit će koncert u Međugorju gdje će Željko Bebek 12. augusta nastupiti u Herceg Etno Selu.

Prepoznatljiva boja glasa, jedinstven karakter i neodoljiv šarm Bebeka su učinili jednom od najvažnijih i najutjecajnijih ličnosti muzičke scene naših prostora, a koncert u Bosanskom kulturnom centru koji nas očekuje 13. augusta zasigurno će biti nezaboravni muzički događaj za sve generacije publike.

Partner koncerta Željka Bebeka u BKC-u je kompanija BH Telekom i brendovi Jack Daniels i Sarajevski Kiseljak, dok je hotel-partner koncerta sarajevski Colors Inn hotel.

Ulaznice za koncert od danas se mogu kupiti u prodaji na blagajni dvorane BKC-a i u sistemu kupikartu.ba.


Ekskluziva.ba
Foto: Mirnes Mašić

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.