x

ZADOVLJAN REZULTATIMA

Željko Komšić proglasio pobjedu!

Predsjednik DF-a Željko Komšić prvi je kandidat koji je zvanično objavio pobjedu na ovogodišnjim izborima. Komšić je, iako brojanje glasova i dalje uveliko traje, već objavio da će on i u naredne četiri godine biti član Predsjedništva BiH.

U svom prvom obraćanju nakon proglašenje pobjede Komšić se zahvalio stranačkim kolegama na načinu kako je kampanja DF-a vođena.

- Kampanju smo vodili da ne budemo bahati i prljavi prema bilo kome od političkih protivnikaa. Imali smo ideju iza koje smo stali i ljudi su je prihvatili, rekao je Komšić.


Kazao je i kako prvi rezultati govore da je DF zadržao pozicije u parlamentima na svim nivoima vlasti, pa možda i sa nešto boljim rezultatima nego 2018. godine. Međutim, nije se želio upuštati u dodatne ocjene, istakavši kako je potrebno da prvo budu prebrojani glasovi da bi se o snazi svake od stranaka moglo govoriti.


Inače, nepotpuni rezultati izbora za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda pokazuju da je Komšić dobio dvostruko veći broj glasova od protivkandidatkinje Borjane Krišto, odnsono da je osvojio više od 67 posto glasova.

.

.

.

.

Izvor: oslobodjenje

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.