x

prednovogodišnji koncert

Željko Samardžić pjevao za više hiljada Zeničana u centru grada! (Galerija)

Doček Nove godine u Zenici večeras je počeo prednovogodišnjim koncertom Željka Samardžića koji je na glavnom trgu u centru Zenice pjevao za više hiljada posjetilaca.

U sklopu zimskog festivala Zenica Adventure večerašnji prednovogodišnji koncert Željka Samardžića građani Zenice su dočekali s velikim nestrpljenjem s obzirom da je više hiljada njih na glavnom trgu uživalo u 4-satnom programu.

Na početku večeri Zeničane su muzičkim performansom zabavljali Ernad Bihorac i Duško Kostić, a potom je uslijedio dvosatni spektakl Željka Samardžića koji je nakon 11 godina večeras ponovo pjevao u Zenici.

U svom obraćanju prisutnima je kazao da je sretan što je nakon toliko godina ponovo pred zeničkom publikom.

"Nakon 11 godina ponovo u Zenici na moje zadovoljstvo, a kako vidim i na vaše i hvala vam na tome. Počinjem sa jednom pjesmom, divnog čovjeka, vašeg gradonačelnika, koji je došao s upalom pluća i hvala mu zbog toga", poručio je Samardžić te koncert otvorio pjesmom "Možda".

Potom su uslijedile izvedbe i pjesama kao što su: "Poslije duge veze", "Grlica", "Stari Lav", "Zato kradem" i brojne druge koje je zenička publika u glas pjevala sa Samardžićem.

Novogodišnje druženje u Zenici nastavlja se već sutra zabavom za mališane, a potom i večernjim novogodišnjim koncertom Mahira Mulalića i Isaka Šabanovića te dočekom ponoći i velikim vatrometom.

.

.

.

.

.

.

Foto: Pahuljko
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.