x

Zenica

Zenica domaćin 23. tenis turnira! (Galerija)

Teniski klub Čelik iz Zenice domaćin je 23. otvorenog evropskog turnira za juniore i juniorke do 16 godina iz kalendara Tennis Europe, na kojem sudjeluje 70 takmičara i takmičarki iz 14 zemalja.

Turnir je počeo kvalifikacijskim mečevima za glavni turnir u konkurenciji, koji su igrani 30. aprila i 1. maja, a ako vremenske prilike budu povoljne finalni mečevi trebali bi se igrati u subotu, 6. maja.

Kako je na današnjoj pres-konferenciji istakao direktor turnira i predsjednik TK Čelik Damir Kukić zadovoljan je jer su BiH i TK Čelik ostali na mapi Tennis Europe, odnosno evropskoj mapi tenisa. Drugi je razlog za zadovoljstvo što su organizirali turnir koji je veoma kvalitetan.

– Trudimo se da bude odskočna daska mladim teniserima – istakao je Kukić.

U toku su mečevi četvrtfinala, u koje su se od bh. predstavnika plasirali samo Novak Jaćimović iz Banje Luke i 13-godišnja Tea Kovačević iz Gradiške, koja je među 50 evropskih teniserki do 14 godina te među 200 do 16 godina.

Polufinale u singlu te finale u dublovima na programu je sutra, a finalni mečevi u singlu trebali bi se igrati u subotu.

- Poražavajuće je da nijedan igrač ili igračica nije iz Zenice. Naime, od 27 bh. igrača ili igračica, nijedan nije iz Zenice. Ne znam šta je razlog – kazala je članica Organizacionog odbora turnira Azra Baručija-Koluh.

Prva nositeljica je Srbijanka Gala Ivanović, inače 115. igračica sa evropske liste do 16 godina, a kod muških Ivan Boitsov iz Ukrajine, koji je 214. na rang listi.

Na turniru sudjeluju teniserke i teniseri iz BiH, Hrvatske, Srbije, Ukrajine, Italije, Mađarske, Slovenije, Poljske, Slovačke, Crne Gore, Njemačke, Austrije, Kanade i Švedske.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.