x

Zenica

Zenica domaćin kvalifikacionog turnira za Evropsko prvenstvo u odbojci!

Zahvaljujući odličnoj organizaciji Evropskog prvenstva u odbojci za juniorke koje je održano prošle godine u Zenici, Odbojkaški savez BiH bit će domaćin kvalifikacija za Evropsko prvenstvo –grupa F i turnira “CEV Srebrene lige” za odbojkašice.

Ženska odbojkaška seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine od 14. do 16. maja 2021. godine u Zenici će igrati drugi kvalifikacioni turnir za Evropsko prvenstvo. Turnir će se igrati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”, a na današnjoj press konferenciji predstavnici Odbojkaškog saveza BiH, Alija Fatić i Miloš Jelčić potpisali su ugovore sa Hotelom Zenica, predstavnicima sportske opreme Joma i BH Telecoma.


“Zenica je ponovo dobila čast, a što se mene tiče bit će i u budućnosti domaćin velikih odbojkaških utakmica. Odlučili smo da ekipe budu smještene u Hotelu Zenica jer smo im zahvalni i organizacijom tokom Evropskog turnira”, izjavio je Alija Fatić, predsjednik OS BiH.


„Hvala gradu Zenici što će još jednom ugostiti našu i ostale reprezentacije. Sve ovo do sada je prošlo odlično i zato smo se ponovo odlučili na jedan recept koji smo imali i do sada, da sa Odbojkaškog saveza BiH organizaciju prebacimo na Odbojkaški savez Federacije, jer je to prošli put bilo izvrsno, a nadam se da će to biti i ovaj put. Još jednom zahvalio bih Gradu Zenici i nadam se da ćemo 16. maja iskreno slaviti i da će naše djevojke biti na Evropskom prvenstvu“, izjavio je Miloš Jelčić, predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije BiH.

Selektor Stevan Ljubičić objavio je širi spisak ženske seniorske reprezentacije na kojem se nalazi 30 odbojkašica, od kojih 11 nastupa u najjačim evropskim klubovima. Pripreme ženske odbojkaške reprezentacije počinju 21. aprila u Kaknju.




Ženska odbojkaška reprezentacija BiH u grupi F igrat će sa selekcijama Češke Republike, Slovenije i Latvije.




Prvi kvalifikacioni turnir će se odigrati u Latviji od 6. do 8. maja, drugi kvalifikacioni turnir za Europsko prvenstvo 2021. godine za odbojkašice igrat će se od 14. do 16. maja, a CEV Srebrena liga za odbojkašice na programu je od 28. maja do 03. juna 2021. godine gdje se u grupi B uz selekciju BiH nalaze reprezentacije Portugala, Estonije i Latvije. 

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.