x

Zenica: Promocija najboljih priča i dodjela nagrada! (FOTO)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U četvrtak, 5. aprila, sa početkom u 18 sati, u čitaonici Opće biblioteke Zenica, u okviru ovogodišnje manifestacije “Zeničko proljeće” predstavili su se novinsko-izdavačka kuća Naša riječ sa književnim programom Promocija nagrađenih i najboljih priča te dodjela nagrada na književnom konkursu za najbolju novinsku priču 2017/2018. godine. 

Ovaj književni konkurs, koji je jedinstven u BH printanim medijima, Naša riječ njeguje više od dvije decenije, pa je svake godine jedan od značajnih književnih programa na MKM “Zeničko proljeće”, tako i na ovogodišnjoj manifestaciji.

Kada je riječ o ovogodišnjem konkursu, u konkurenciji za nagrade, o kojima je odlučivao žiri – Željko Grahovac, književni kritičar i književnik, Nada Kajić, profesorica bosanskog jezika i književnosti te Lejla Sarajlić, novinarka i publicistkinja, na njega se prijavilo oko 40 autora iz BiH i inostranstva, kako afirmiranih, tako mladih i talentiranih, a žiri je izabrao najbolje priče. Tradicionalno i ove godine Naša riječ će na svečanosti nagraditi najrevnosnijeg čitatelja sa vrijednom nagradom.

Foto : Sačak Ismir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.