x

Zenica

Zenica Summer Fest: Veče narodnih igara! (Galerija)

Četvrta noć Zenica summer festa 2022. ponudila je još jedan tradicionalni festivalski program koji se održava već petu godinu za redom.

Zenička kulturno-umjetnička društva okupila su se u centru grada kako bi još jednom prezentovali bogatstvo i ljepotu muzičkog naslijeđa i običaja karakterističnih za naše krajeve. Kao i prethodni i večerašnji program privukao je veliku pažnju Zeničanki i Zeničana, koji su uživali u šarenilu nošnji, raznovrsnim folklornim igrama i muzici, a mnogi su na kraju i sami zaigrali i zaplesali.

“Jako je bitno da njegujemo bosansku tradiciju i folklor. Dokaz tome jeste činjenica da se večeras sa nama nalazi ogroman broj mladih ljudi koji voli svoju narodnu nošnju, svoje običaje i svoju tradiciju”, Ahmedin Huseinović, predsjednik i umjetnički rukovodilac ansambla “Bosniafolk”.

Podsjećamo da Zenica Summer Fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog ministarstva kulture i sporta. 

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.