x

Zenica: Svečana akademija u povodu Dana državnosti BiH! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Svečanom akademijom održanom u Bosanskom narodnom pozorištu, u organizaciji Vlade i Skupštine ZDK, obilježen je u Zenici 25. novembar, Dan državnosti BiH.

Dan državnosti Bosancima i Hercegovcima čestitao je ovom prilikom premijer ZDK, Miralem Galijašević, poručivši da je današnja generacija veliki dužnik borbe svojih predaka, koji su odbranili opstojnost naše zemlje, kako ’40-ih, tako i ’90-ih godina prošlog vijeka. Ukazao je na opasnosti separatističkih tendencija novog doba, koje je obilježeno napredovanjem BiH ka Evropskoj uniji.

“Ako svako od nas uradi svoj dio posla savjesno i odgovorno, započeti napredak ćemo mnogo brže i efikasnije ostvarivati. Zato se nadam da će se i ubuduće imati dovoljno snage da se interesi građana postave kao prioritet u odnosu na sve partikularne interese”, kazao je Galijašević. Podsjetivši na istorijski značaj ovog datuma, koji je potvrdio riješenost naših naroda da očuvaju državnost, identitet i suverenitet BiH, premijer Galijašević se sa zahvalnošću sjetio i svih koji su dali svoj doprinos u odbrani BiH.

U umjetničkom programu akademije, nastupili su Kamerni simfonijski, kao i Ženski hor Druge zeničke gimnazije, Orkestar harmonika Srednje muzičke škole i glumica Bosanskog narodnog pozorišta, Sabina Kulenović, koja je recitovala patriotske stihove Enesa Kiševića i Nedžada Ibrišimovića.





Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.