x

Zenica

Zeničanin Nedžad Agić biciklom putuje u Sandžak!

Nedžad Agić, 56-godišnji biciklist, po zanimanju zaštitar i ove godine u okviru ličnog projekta „Kulturna baština BiH nekad i sad“, biciklom ide u obilazak Sandžaka u Srbiji, bivšeg sastavnog dijela nekadašnje kraljevine Bosne.

Povod ovog ovog putovanja je približavanje kulturne baštine tamošnjih ljudi nama u BiH, te obilazak i bliže upoznavanje sa običajima i kulturnim znamenitostima tog kraja koji je svojeveremeno bio integralni dio kraljevine Bosne.

Putovanje će trajati tri dana i dvije noći u dužini od oko 370 kilometara, sa polaskom u ponedjeljak u ranim jutarnjim satima iz Zenice do Rogatice zatim noćenje, naredni dan do Nove Varoši u Srbiji, pa ponovo noćenje, te prekosutra dolazak u Novi Pazar, kulturni i finansijski centar regije Sandžaka.

“Dragi moji prijatelji i ove godine idem na jedno veliko putovanje, ovaj put u Sandžak u Srbiji. Putovanje će trajati tri dana i dvije noći u dužini od oko 370 kilometara, sa polaskom u ponedjeljak ujutro iz Zenice do dolaska u Novi Pazar tri dana poslije. Iskreno se nadam da ćete me pratiti kao i do sada na svim mojim velikim putovanjima, te da ćete mi kao i uvijek poželjeti sretan put”, napisao je na svom Facebook profilu Nedžad Agić.

U sva četiri veća grada u Sandžaku putem e-mail-a najavio se Uredu za Kulturnu baštinu, koji će mu angažovati vodiča, te ga pobliže upoznati sa svim pojedinostima Kulturne baštine svakog grada.

Osim putovanjem, Nedžad Agić ponovo pronosi dobar glas njegovog rodnog grada Zenice, te njegove države BiH u regiji, kao što je to činio na svojim prethodnim putovanjima u Albaniju, Crnu Goru, Hrvatsku i Mađarsku

Nedžad iz Zenice polazi u ponedjeljak, 19. oktobra u 5 sati ujutro.


Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.