x

prezentacija takmičarki

Zeničke ritmičarke predstavile se publici u centru grada! (Galerija)

Klub ritmičke gimnastike Čelik iz Zenice odlučio je aktuelnu sezonu okončati prezentacijom svih svojih selekcija i takmičarki na glavnom gradskom trgu u tom gradu, Trgu Alije Izetbegovića, na kojem se okupilo nekoliko stotina gledalaca. Glavna trenerica zeničkog kluba, Visočanka Aida Keso, istakla je kako su se na ovakav način željeli zahvaliti na podršci građanima tog grada, ali i svojim takmičarkama koje nemaju dosta nastupa omogućiti prezentaciju pred publikom i “na velikoj sceni”.

– Obzirom da smo takmičenjem u Sloveniji, odnosno u Ljubljani, gdje smo osvojili sedam medalja, zvanično okončali ovu takmičarsku sezonu, odlučili smo da napravimo i završnu priredbu za sve članice našeg kluba, od najmlađih do najstarijih. Djevojčice su se prestavile u grupnim i individualnim vježbama, a nastupile su članice rekreativne, napredne te, naravno, takmičarske grupe – istakla je trenerica Keso. Nastupilo je ukupno oko 60 djevojčica, koje su, kako je podvukla Keso, zeničkoj publici nastojale približiti “ovaj prelijepi ženski sport”.

– Obzirom da nemamo baš tako često priliku da zenička djeca nastupaju u svom gradu, nadam se da su posjetioci večeras uživali te da smo predstavile klub na najbolji mogući način. Večeras se prvi put sva djeca kluba predstavljaju na ovaj način – kazala je Keso. Ona je, prije tri i po godine, zajedno s članovima Uprave, reaktivirala zenički klub Čelik, koji iza sebe već ima brojne osvojene medalje s nastupa na domaćim te na turnirima u zemljama naše regije. Nakon jednomjesečne pauze, najavljuje Keso, takmičarska grupa će u augustu započeti ljetne pripreme, a u septembru će “svoja vrata otvoriti i za članove rekreativne grupe, ali i za sve nove članice”.

.

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicablog

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.