x

Zenica

Zenički atletičari opet najbolji! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Muška ekipa Atletskog kluba Zenica odbranila je titulu prvaka u seniorskoj konkurenciji. Seniori Atletskog kluba Zenica bili su prvi sa 49 bodova, ispred Borca sa 34 i Novog grada sa 27 bodova. Četvrto mjesto u muškoj konkurenciji zauzela je Sloboda Tehnograd sa 20 bodova.

Zeničani su nastupili u najjačem sastavu i bez većih problema uspjeli su odbraniti titulu prvaka. Važne pobjede za svoj klub ostvarili su: Eldar Dautović na 110 m sa preponama i 3000 m. Samir Hodžić bio je prvi u skoku u vis, Sedin Heco u skoku u dalj i troskoku, Faris Kobilica osvojio je prvo mjesto na 3000 metara stipl, Mesud Selimović u kladivu, Abedin Mujezinović na 800 m i Amel Tuka na 400 m. Najbolji BH atletičar nastupio je i na 100 m gdje je bio drugi. Prvi je bio i Dejan Mileusnić u bacanju koplja. Mesud Pezer zauzeo je drugo mjesto u bacanju kugle. Ubjedljivo najbrža bila je zenička štafeta 4×100 metara u sastavu: Šabić, Mujezinović, Aščerić i Tuka.

U konkurenciji žena titulu prvaka osvojila je ekipa Atletskog kluba Sarajevo. Zeničke atletičarke bile su četvrte u generalnom poretku. Dobar nastup na ekipnom prvenstvu imale su: Mediha Salkić u bacanju kugle, Melisa Zukan u kladivu, Amila Kahriman na 3000 m i Amina Mehić na 3000 metara stipl.


Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.