x

Zenica

Zenički dijamanti : Pezer i Alić trenirali zajedno!

Petak je na sportskim terenima Kamberovića polja protekao baš onako kako i treba, popunjen sportskim aktivnostima. Lijepo vrijeme poslužilo je redovnim aktivnostima sportskih klubova, njihovim treninzima i utakmicama, ali je izmamilo i mnogo rekreativaca koji su jedva čekali da napokon proviri poneka zraka sunca. 

Među svim tim mladim i starijim sportistima nismo mogli ne prepoznati naše olimpijce, Mesud Pezera i Hamzu Alića. Naš fotoreporter nije uspio zabilježiti, ali je zabilježio dobru atmosferu u kojoj je njihov razgovor protekao.

Podsjetimo, :

Mesud Pezer je bosanskohercegovački sportista, učesnik je u atletskim takmičenjima na LJOI 2016 kao bacač kugle. Njegov lični rekord u bacanju kugle je 20,58 metara, postavljen 30.4.2016 u Irvine-u SAD.

Zapaženi rezultati: juniorski prvak Evrope 2013., finalista Svjetskog juniorskog prvenstva, i državni prvak. Član je Atletskog kluba Zenica. 

Na Mediteranskim igrama održanim 2018. godine u španskoj Tarragoni osvojio je bronzanu medalju sa hicem od 19,82 metara.

Hamza Alić je bosanskohercegovački atletičar, bacač kugle, rodom iz Srebrenice. Lični rekord u bacanju kugle mu je 21,07 m.

Predstavljao je Bosnu i Hercegovinu na olimpijskim igrama u Pekingu.

Osvojio je srebrenu medalju na Evropskom dvoranskom prvenstvu u švedskom Geteborgu. Nakon osvajanja zlatne medalje Zlatana Saračevića, također u bacanju kugle na Evropskom dvoranskom prvenstvu 1980., Alićevo srebro predstavlja jedan od najvećih uspjeha bosanskohercegovačke atletike i bh. sporta uopšte. Trenutno je član Atletskog kluba Zenica.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Foto: Pahuljko  

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.