x

Zenica

Zenički mališani novu školsku godinu pozdravili manifestacijom “Sretno đaci prvaci”!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U Areni Husejin Smajlović upriličena je manifestacija „“Sretno đaci prvaci“, čiji je organizator Grad Zenica. U sklopu manifestacije pripremljen je i zabavno-edukativni sadržaj za najmlađe i njihove roditelje, te predstavnike 15 osnovnih škola. Manifestaciji su prisustvovali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, i predsjedavajući Gradskog vijeća Goran Bulajić.

„Smatram da je esencijalo da usmjerimo našu pažnju za ovu mladu generaciju, odnosno za ove nove naraštaje, jer ono što je činjenica, jeste da smo ostarili i da se mijenjamo”, istakao je Goran Bulajić, predsjedavajući Gradskog vijeća, dodajući da smatra da je pravo vrijeme da sa novom generacijom, prosvjetni radnici, roditelji, počnu raditi, na taj način, da imamo poštene i odgovorne dječake i djevojčice.

„ Ovom gradu falile su mnoge stvari, ali ove godine Grad je prvi put obezbjedio udžbenike za prvačiće i organizovao im zabavno-edukativni sadržaj, istakao je gradonačelnik Kasumović, dodajući da će ova manifestacija postati tradicionalna, uz to da ne postoje sredstva koje svi ne bi trebali izdvojiti za buduće mlade generacije. 

Grad Zenica kroz ovu manifestaciju u suradnji sa osnovnim školama, roditeljima, ustanovama i preduzećima, realizovao je nabavku udžbenika za 1000 prvačića, a ukupna sredstva koja su izvdojena za ovaj projekat iznose 60.000 KM.


Foto : Pahuljko

Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.