x

Zenica

Zenički vjernici misom ponoćkom dočekali Božić! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U crkvi Svetog Ilije u Zenici je održana centralna božićna misa ponoćka koju je predvodio župnik fra Marko Kepić, a u svojoj poruci vjernicima naglasio je traganje za mirom koji čini istinsku i dubinsku poruku Božića.

Zenički katolici večeras su s misom ponoćkom dočekali Božić, dolazak Isusa Krista, kao krunidbenu ceremoniju dana bdijenja Isusovog rođenja. Crkva Svetog Ilije bila je premala da primi sve vjernike koji su misu održali u još četiri zeničke župe. Župa Svetog Ilije broji blizu 2.000 vjernika, a veliki broj njih prisustvovao je večerašnjoj ponoćki.


Kepić je u poruci vjernicima kazao kako su se svi okupili u crkvi kako bi ih Isus Krist svojim dolaskom utješio.

“U Božiću je prisutno darivanje i kao da tim darivanjem dolazimo u srce Božića. Bog nam se daruje i mi gledamo šta je to dar. Naš dar može biti jeftiniji ili skuplji, ali ako u nejmu ne damo dio sebe, on je prejeftin. Razmjena je darivanje i Gospod pravi razmjenu. Uzima naše čovješno i daje nam božanstvo i ono više”, kazao je Kepić.


U nastavku je kazao kako se Gospod najavljuje kao kralj slave, dolazi u trijumfu kao car, ali ne da bi porobio vjernike i da bi vjera bila iz straha, već da dolazi kao dijete i priča o bezglasnoj noći u kojoj postoje samo ljubav i istina.

“Sve sile svijeta će proći, a ostat će samo istina i ljubav koje su ljudski život. Božić je danas rekli bismo jedna romantična obiteljska idila, ali postali su nam jeftini osjećaji oko Božića, pa kažemo da se sve razvodnilo jer ono što je donijelo osjećaje, vjera, kao da je je nestalo. Mi se samo možemo moliti onome što nam on donosi, a to je mir i neka nas on ispuni, prati kroz život i molimo se da živimo u slobodi koju nam donosi”, zaključio je Kepić.

.

.

.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.