x

POBIJEDILI CRNU GORU

Ženska karate reprezentacija BiH osvojila treće mjesto na Balkanskom prvenstvu

Na Balkanskom prvenstvu u karateu koje se održalo u Hrvatskoj (Poreč) u periodu od 15. do 17. oktobra, ženska seniorska reprezentacija BiH osvojila je treće mjesto.

Matea Noah Medić, Ilma Rahmanović, Stefani Krešić i Nejra Sipović briljirale su na tatamiju i do bronzane medalje su došle pobijedivši reprezentaciju Crne Gore, koja je sastavljena od osvajačica evropskih i svjetskih medalja, te su se rezultatom 11:6, plasirale u polufinale grupe, gdje su izgubile od predstavnica Srbije minimalnim rezultatom.


Organizator takmičenja trebala je biti Karate federacija Balkana, ali kako je pandemija koronavirusa poremetila mnoge planove, prvobitni domaćin natjecanja bio je primoran prepustiti organizaciju, a Hrvatski karate savez pokazao se kao idealna zamjena s obzirom na uigran tim i brojna uspješna ovogodišnja domaćinstva.


Na karate prvenstvu Balkana učestvovali su takmičari iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Turske, Grčke, Crne Gore i Makedonije, a nastupilo je više od 1000 takmičara.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.