x

Zidane: Sada je najlakše mene da krivite

Trener Real Madrida Zinedine Zidane govorio je o Luki Joviću.

Srbijanski napadač se vratio u Frankfurt i odmah u prvom povratničkom meču postigao dva gola za pobjedu Eintrachta nad Schalkeom.


Jović je u Realu ukupno dao dva gola, a evo za pola sata je isto toliko golova dao u dresu Eintrachta. Da li je možda dobio premalo prostora za igru?


"Da, uvijek je to moja krivica. Najlakše je uvijek trenera kriviti za sve. U Madridu je teško, bio sam i ja igrač. Ima momenata kada igrači uspiju da savladaju sve i ostanu ovde. Znaju šta sve mogu, ovo je Real, uvijek je teško. I imate momete kada igrač ode i pokaže šta može. To je slučaj sa Lukom. Mislim i dalje da je bila dobra stvar što smo ga doveli i sretan sam zbog njega, neka ovako jednog dana radi i u Realu. Ali igrati u Realu i van Reala nije isto. Luka ima budućnost i može to da pokaže u Madridu, isto je za svakoga. Ovde uvijek postoji jaka konkurencija, ali ne treba za to kriviti trenera", kaže francuski stručnjak, dodavši:


"Sretan sam zbog njega, drago mi je zbog tih golova koje je postigao na povratku u Njemačku. Želim mu sve najbolje, kao i svim drugim igračma".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.