x

Prvi ovosezonski snijeg

Zimska čarolija stigla u Sarajevo! (Foto)

Prvi snijeg ove zime zabijelio je danas ulice glavnog grada Bosne i Hercegovine, što su meteorolozi ranije i najavili.

Prvi snijeg očekivano je najviše obradovao mališane, a malo manje odrasle koji su danas svjedočili velikim gužvama u saobraćaju kada je snježna mećava zasula Sarajevo.

Snijeg od jučer pada na Vlašiću, Bjelašnici, Rostovu i drugim višim predjelima BiH, dok je jutros u Sarajevu padala kiša. U poslijepodnevnim satima počeo je padati i snijeg, a prognoza govori da će nastaviti i tokom noći dok će sutra doći do razvedravanja.


Puhat će slab vjetar do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit će -2 stepena Celzijusa, dok će najviša dnevna biti oko 2 stepena.

U srijedu će biti pretežno sunčano. Postepeno povećanje oblačnosti očekuje se u večernjim satima. Najniža jutarnja temperatura zraka bit će između -5 i 0 stepeni Celzijusa, na jugu BiH do 4 stepena. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će uglavnom između 5 i 10 stepeni Celzijusa.


Zimska sezona na Jahorini, Bjelašnici i Igmanu, na radost skijaša, počinje u prvoj sedmici decembra. Organizatori ističu kako su ove godine unaprijedili postojeću infrastrukturu i pripremili spektakle za posjetioce.

.

.

.

.

.

Foto: Mirnes Mašić
Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.