x

POVRATAK U REPREZENTACIJU

Zlatan Ibrahimović: Ja sam prošlost, sadašnjost i budućnost Švedske

Ibrahimović se nedavno vratio nakon pauze od 14 mjeseci zbog povrede


Fudbalska reprezentacija Švedske je dočekala povratak 42-godišnjeg Zlatana Ibrahimovića nakon povrede koljena u utorak uoči uvodne utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. On se, u svom stilu, proglasio prošlošću, sadašnjošću i budućnošću švedske reprezentacije.

Ibrahimović se nedavno vratio nakon pauze od 14 mjeseci zbog povrede i pogodio je iz penala za Milan protiv Udinesea. Tim golom je postao najstariji igrač koji je ikad pogodio u italijanskoj Seriji A.

Sada se usmjerava na prvu kvalifikacionu utakmicu za Evropsko prvenstvo, koju će Švdska igrati protiv Belgije.

Upitan namjerava li nastaviti igrati i na EURU u Njemačkoj iduće godine, Ibra je dao odgovor koji podsjeća na njegove puno mlađe dane.

- Ako se osjećam dobro i ako me izbornik odabere, pomoći ću njemu, momčadi i zemlji da daju sve od sebe. Stoga mislim da u mojim godinama ne možete razmišljati o budućnosti, mislite o sadašnjosti - čak i ako sam ja prošlost, sadašnjost i budućnost - rekao je uz ironičan osmijeh.

Napadač, koji je najbolji strijelac Švedske sa 62 gola u 121 utakmici, je otkrio da je bio podvrgnut tri operacije koljena u posljednjih 14 mjeseci.


- Uglavnom, koljeno mi je bilo otečeno osam, devet mjeseci, ali onda se odjednom prije mjesec dana nešto dogodilo i od onda je sve postalo pozitivno i od toga sam dobio energiju - objasnio je na konferenciji za medije.

Prošle subote, Ibrahimović je bio kapiten Milana protiv Udinesea u svom prvom startu nakon povrede, iako je njegov pogodak iz penala predstavljao još jednu prekratnicu u njegovoj blistavoj karijeri, radost mu je ublažila činjenica da je utakmica završila 3-1 za protivnike.

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.