x

Zenica

Zmajevi protiv Rumunije ostvarili prvu pobjedu u Ligi nacija! (Galerija)

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je u Zenici na Bilinom Polju protiv Rumunije rezultatom 1:0, u okviru 2. kola B Lige nacija. Naš tim sada ima četiri boda i dijeli lidersku poziciju na tabeli sa selekcijom Finske.

Selektor Ivaylo Petev je u odnosu na meč s Finskom izvršio čak šest izmjena i naš tim je od početka silovito krenuo. Uprkos velikom pritisku teško smo stvarali prilike, a prvi su prijetili Rumuni.

U 19. minuti Puškaš je izašao sam ispred Šehića nakon velike greške u našoj odbrani, prošao ga je, ali Ahmedhodžić je sjajno reaguje i izbacio loptu na gol-liniji.

Nakon toga, tempo igre je opao, a na novu šansu čekalo se do 37. minute i ponovo su je imali gosti. Puškaš je pucao glavom iz blizine, Šehić je odbranio, a onda je Burcă sa svega tri metra poslao loptu pored gola Šehića.

Džeko je u 43. minuti šutirao, ali je golman Rumunije odbranio uz manje poteškoće i bio je to jedini pokušaj u okvir gola našeg tima u prvom dijelu nakon kojeg su navijači zvižducima ispratili bh. nogometaše.

Drugo poluvrijeme je počelo trostrukom izmjenom u redovima BiH. U našem timu u igru su ušli Pjanić, Hadžiahmetović i Prevljak, a izašli su Prcić, Cimirot i Džeko, koji se u prvom poluvremenu žalio na povredu.

Zmajevi su imali inicijativu, ali pravih šansi nije bilo. Ipak, u 69. minuti desio se trenutak odluke. Duljević je probio po lijevoj strani, ubacio loptu, golman gostiju je odbio, a na pravom mjestu je bio Prevljak koji je poslao loptu u mrežu za 1:0.

Do kraja utakmice bh. reprezentativci su znalački sačuvali prednost i ostvarili su važan trijumf koji će nam sigurno mnogo značiti za predstojeće susrete.

Nakon utakmice sa Rumunijom, Zmajevi junski ciklus nastavljaju gostovanjem u Crnoj Gori 11. juna, a zaključuju domaćom utakmicom protiv Finske 14. juna.

Rezultat i strijelac:

BiH - Rumunija 1:0 (Prevljak 69')

.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.