x

meč u zenici

Zmajice bolje od Sjeverne Makedonije! (Foto)

Ženska „A“ reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je  u prijateljskom susretu u Trening centru NS/FS BiH u Zenici selekciju Sjeverne Makedonije sa 1:0.

Bh. tim je ofanzivno ušao u meč već u 5' Minela Gačanica odlično šutira iskosa sa desne strane, a golmanica Sjeverne Makedonije izbacuje loptu u korner. Nakon udarca iz ugla Maja Hrelja sa peterca loptu šalje preko gola.

Nakon slobodnog udarca sa lijeve strane u 7' Marija Ana Milinković iz povoljne pozicije pokušava glavom, ali golmanica Reči Suarta odlično interveniše.

Marija Damjanović je u 10' šutirala sa ivice kaznenog prostora, a lopta ovaj put odlazi pored gola.

Nastavio je bh. tim sa napadima, ali narednu priliku Zmajice su imale u 23' kad je dosuđen jedanaesterac BiH. Ana Bojanić je izvela penal, ali je pogodila stativu.

Damjanović je šutirala sa 15-ak metara u 33', a Suarta ponovo brani. Do kraja prvog poluvremena reprezentativke Bosne i Hercegovine su imale još nekoliko pokušaja, međutim rezultat se nije mijenjao.I drugi period igre počeo je prilikom bh. tima, ali je pokušaj Hrelje glavom sa peterca zaustavila makedonska golmanica. Milinković u 50' sa 16 metara loptu šalje preko gola.

Odličnu priliku propustila je Gačanica u 75' kad je Suerta na vrijeme istrčala i izblokirala udarac bh. krilne napadačice.Bh. tim do pobjede dolazi u 89'. Elma Husić odlično upošljava Enu Taslidžu koja iskosa sa lijeve strane precizno šutira za 1:0.Po završetku meča selektorka Samira Hurem je izjavila:

„Ova utakmica je imala samo jednu svrhu, a to je da selektiramo igračice za kvalifikacije koje nas čekaju u septembru. S tim u vezi ispunili smo naš cilj i čestitam igračicama na pobjedi. Nekoliko njih ozbiljno konkuriše za „A“ tim i drago mi je zbog toga. S druge strane, ima i igračica koje su standardne u „A“ timu, a danas nisu bile na nivou na kojem mogu da budu. Iz tog razloga ovo je dobar test za nas da vidimo koliko mogu naše mlade igračice.“ Reprezentacija BiH će 17. septembra u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati Crnu Goru, dok 21. 9. gostuju selekciji Malte.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / nfsbih

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.