x

Znaci koji ukazuju na to da ste emotivno zavisni od partnera

​Po definiciji, emocionalna zavisnost je oblik nezrele emocionalne vezanosti koji se ogleda u pretjeranom oslanjanju na drugu osobu.

Te druge osobe doživljavaju se kao jedini izvor sigurnosti, ljubavi, blagostanja, sreće.

Ukoliko dođe do prekida ovakvih veza uslijed odlaska ili odbacivanja, tada emocionalno zavisna osoba osjeća intenzivan strah, patnju, nesigurnost, beznadežnost.

Kad nekog volite, onda ste spremni na sve kako biste ga usrećili. I to je u redu, međutim, ne po svaku cijenu. Nije rijetkost da osoba u želji da udovolji svom partneru pretjera i postane emotivno zavisna.

Ovo su dva znaka koja pokazuju na da vaša sreća zavisi od partnera:


Zanemarujete svoja osjećanja

Imate potrebu da imitirate partnerovo raspoloženje i da potiskujete svoje emocije. Možda jedva čekate da dođete kući i kažete mu da ste dobili unapređenje na poslu, a onda ga zatekne nervoznog.

U tom trenutku vaša sreća više nije bitna i sva pažnja je usmjerena na njega.

Trebalo bi da budete svjesni da tako nećete moći dovijeka i da ćete u jednom trenutku "pući", a to neće biti dobro ni za vas ni vašu vezu.

Stoga je najbolje da porazgovarate sa partnerom, i o svojim i njegovim emocijama.


Tražite mu da donosi odluke umjesto vas

Pokušavate da pronađete način na koji će vaš partner vidjeti koliko ga poštujete i volite. U redu je da sa partnerom porazgovarate o planovima koje imate, ali to ne znači da neko treba da donosi odluke umjesto vas.

Možda to radite jer ne želite da ga povrijedite činjenicom da ste nezavisni i samostalni, ali ne zaboravite da će vas osoba koja je vaša srodna duša voljeti zbog toga što jeste.


(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.