x

obratite pažnju

Znakovi koji otkrivaju da partner nije zainteresovan za ozbiljnu vezu

Ako izlazite s partnerom već duži period, a ne osjetite da vam se on posvetio onoliko koliko bi trebalo, vrijeme je da se zapitate da li vaša veza ide u pravom smjeru i da li vas dvoje imate istu ideju o tome kako odnos treba izgledati.

Ako je vaš partner stalno zauzet, te rijetko pronalazi slobodno vrijeme koje će podijeliti s vama, zapitajte se koliko ste mu bitni. Neko ko je zaljubljen stalno će željeti da provodi vrijeme sa svojim odabranikom, a ako to nije slučaj kod vas onda nešto nije uredu.

U vezi ste nekoliko mjeseci, ali upoznavanje porodice i prijatelja još nije ni u prizvuku. On to ne spominje, niti pokazuje želju za upoznavanjem vaših bliskih osoba. Ovo je jedan od važnijih znakova koji pokazuje koliko vas vaš partner ozbiljno shvata.

Također, obratite pažnju na njegovu priču. Da li vam se otvara i priča o svojim osjećajima, prošlosti i planovima za budućnost? Ako ne, prije nego reagujete sagledajte situaciju iz šire perspektive. Ukoliko se on ne otvara nikome, onda ima problem sa time, ali ukoliko takve stvari odbija pričati samo vama - to je loš znak.

Razmislite, koliko vas dvoje zaista pričate o budućnosti? Ima li vas u njegovim planovima? Ako vas ne spominje i ne vidi sa sobom u periodu koji slijedi, onda nije zaljubljen.

Konstantno pričate preko poruka, ali on nema želju da konverzaciju prevede na naredni nivo. Kada je neko zainteresovan, onda će naći načina i vremena da vas vidi. Obično dopisivanje koje ostaje samo na tom nivou pokazuje da mu je dosadno i da dopisivanjem ispunjava svoje slobodno vrijeme.

Uz to, ako vas nikada ne zove vani te ste vi ta osoba koja uvijek pokreće oboje, to je veoma loš znak. Veza je dvosmjerna ulica, vaš partner bi u nju trebao ulagati isto truda koliko i vi. Često otkazivanje izlazaka je također loš znak, kao i nedostatak pokazivanja naklonosti u javnosti. Zaljubljeni ljudi nikada ne propuštaju priliku da vide onoga koga vole, te stalno imaju potrebu da ih dotiču.

Naposljetku, ako ga ne zanima šta volite i želite, koji su vam hobiji i šta vas čini sretnim, onda to nije osoba za vas. Svi zaslužuju da se osjećaju važnim i poštovanim, a ako to nedostaje u vašoj vezi, vrijeme je da na nju stavite tačku.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.