x

Znakovi spremnosti za kašice za bebe od 4 mjeseca

Kašice za bebe od 4 mjeseca veliki su korak za svaku bebu i svakog roditelja. Prije nego počnemo pisati o kašicama, majčino mlijeko ili formula jedina su hrana koja je potrebna vašem djetetu u ovom periodu.

Američka akademija za pedijatriju preporučuje ekskluzivno dojenje prvih šest mjeseci nakon rođenja. No, u dobi od 4 mjeseca do 6 mjeseci, većina beba spremna je početi jesti čvrstu hranu kao dodatak dojenju ili hranjenju formulama.


Što je bitno znati prije nego počnete davati kašice za bebe od 4 mjeseca?

Pratite pokazuje li vaša beba želju za hranom naginjući se naprijed i otvarajući usta?

Pitajte pedijatra vaše bebe, ako se složi, možete početi nadopunjavati tekuću prehranu svoje bebe.

Bebe često odbacuju svoje prve porcije pire hrane jer su okus i tekstura novi. Ako vaša beba odbije hranjenje, nemojte ju forsirati. Pokušajte ponovo za tjedan dana.

Ako se problem nastavi pojavljivati, razgovarajte s pružateljem zdravstvene zaštite svoje bebe kako biste bili sigurni da otpor nije znak problema.


Kako početi sa hranjenjem čvrstom hranom?

Tijekom hranjenja razgovarajte sa svojom bebom i pomozite joj kroz proces.

Kako bi vrijeme obroka bilo ugodno: Ostanite sjediti. Čim vaša beba može lako sjediti bez podrške, koristite visoku stolicu sa širokom, stabilnom bazom. Zakopčajte sigurnosne trake.

Potaknite istraživanje. Vaša će se beba vjerojatno igrati sa svojom hranom. Pobrinite se da hrana za prste bude meka, lako se guta i razgrađuje na male komadiće.

Ponudite šalicu. Hranjenje majčinog mlijeka ili formule vaše bebe iz šalice za vrijeme obroka može vam pomoći utrti put za odvikavanje od boce. Otprilike u dobi od 9 mjeseci, vaša beba može sama piti iz šalice.

Uvedite pribor. Ponudite djetetu žlicu za držanje dok je hranite drugom žlicom.

Neka hranjenje Vaše bebe bude zabavno i zdravo.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.