x

Eddie Bravo tvrdi

"Znamo kako pobijediti Khabiba, to još niko nije pokušao"

Khabib Nurmagomedov bi novu odbranu UFC titule lake kategorije mogao imati na proljeće naredne godine.

Iako se mnoga imena spominju kao potencijalni rivali za neporaženog Dagestanca, izvjesno je da će Khabib naredni meč odraditi protiv Tonyja Fergusona.

Mnogi vjeruju da će upravo Ferguson biti taj koji će pobijediti Khabiba, a o taktici koju namjeravaju napraviti za Khabiba govorio je jedan od najboljih BJJ trenera Eddie Bravo, koji već godinama radi sa Tonyjem.

Osnivač 10th Planet Jiu Jitsu tima je zaslužan što Ferguson ima zaista sjajnu parter tehniku i ističe kako je uvjeren da će Tony napraviti pravi posao i dobiti Khabiba.

"Ne bih trebao davati nikakve prognoze, ali u svakom slučaju planiramo pobijediti, a znamo i kako. Ne mogu vam reći previše, ali postoji razlika od svega što su drugi dosad radili", istakao je Bravo i nastavio je:

"Svi su bježali od borbe na podu s Khabibom, kad bi završili dole, svi su tražili ogradu kako bi se izvuki. Tony nije takav tip, on će iz takve pozicije napasti, a na to Khabib nije naučio. Nurmagomedov će koristiti laktove, tražiti zahvat, ali naravno da će prioritet biti stand up. Ako se rušenje dogodi, bit će spreman da odgovori".

Ferguson je bez poraza u oktagonu već sedam godina, a u karijeri je na omjeru od 25-3.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.