x

U MJESTU LES LILES

Znate li za jedinstveni i zastrašujući Muzej vampira u Parizu

Ukoliko ste ljubitelj misterija i tajanstvenih priča, zasigurno trebate posjetiti jedinstveni pariški Muzej vampira i legendarnih stvorenja. Muzej se nalazi u predgrađu francuskog glavnog grada u mjestu Les Lilas.

Na kraju šljunčane staze nalazi se crno-grimizni ulaz u Muzej vampira. Plastični šišmiši i ljudski ostaci vezani za drveće zastrašujući su za posjetitelje. Na samom ulazu stoji natpis upozorenja: "Upravo ste ušli u Muzej vampira".

Priča ovog jedinstvenog muzeja započela je prije mnogo godina. Jacques Sirgent, ekscentrični, ali vrlo upućen učenjak i stručnjak za makabre, otvorio je "Muzej vampira i legendarnih stvorenja" kao vizuelnu manifestaciju svog predanog istraživanja o vampirizmu, ezoterizmu.


Sirgenta je fascinantni pripovjedač, koji će svojim posjetiteljima strpljivo izlagati priče o misterioznim relikvijama koje sadrži njegov kabinet znatiželje.

Udobno smješteni na baršunastom kauču, bit ćete oduševljeni prošlošću Pariza, grobljima na kojima su nekada prakticirani vampirski rituali.


Muzej je također prepun kompleta za ubijanje vampira, kolekcionarskih predmeta Hammer Film, igračaka Dracule i starinskih knjiga prekrivenih prašinom.

Među brojnim eksponatima nalaze se i autogram Brama Stokera, autora čuvenog Drakule, ali i nedostupni rukopisi, slike, namještaj iz tog razdoblja, maske...


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.