x

Zenica

ŽNK Čelik slavio protiv SFK Libero sa rezultatom 2:0! (GALERIJA)

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
U trećem kolu prve lige FBiH igračice ŽNK Čelik su ugostile SFK Libero iz Goražda. Utakmica se igrala na B terenu Kamborovića polja pred 30-ak gledalaca.

U prvom poluvremenu utakmica je bila tvrda i bez šansi za obje ekipe. U drugom poluvremena domaće igračice su držale dinamiku na terenu te nizale šanse koja je konačno i realizovana . 

U prodoru Pezer Muamera je prekrišajem zaustavljena od strane gostujuće igračice , a slobodni udarac izvela je Pervan Ena koja je sjajnim šutem dovela ekipu u vodstvo 1 : 0 za domaću ekipu.

U 88. minuti Pezer Muamera ponovo u akciji i u svom stilu postigla fantastičan gol za 2 : 0 .

I gošće su imale svoje šanse ali golmanica domaće ekipe Begović Sedina je bila dobro raspoložena i nije dozvolila gostima da realizuju svoje šanse.

Tako je utakmica na Kamberovića polju završena 2 : 0 u korist igračica Čelika i ovo je prva pobjeda igračica u sezoni 2018/2019 .

Za ŽNK Čelik nastupale su :

1 BEGOVIĆ SEDINA ( golman ), 15 PEZER MUAMERA , 6 DURMO ILMA , 10 KULALIĆ SAJRA , 7 KEVILJ FARAH , 9 PERVAN ENA , 11 SMRIKO HATIDŽA , 17 GOLUB BERINA , 13 BABIĆ ĐEJLANA , 5 ŠEPER AIDA , 20 HALAČ NEJRA.

KLUPA : 2 SMRIKO EMA , 12 KULJIĆI ILDA , BABIĆ HANA , DIZDAREVIĆ AMILA , AHMETSPAHIĆ AMILA.

PREDSTAVNIK KLUBA : Vahida Mujčinović , trener Ismet Osmančević.


Foto : Pahuljko

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.