x

Zoran Dašić Daša o novom albumu Legendi: Ima pjesama za svačiji ukus, od narodnih, meraklijskih do balada koje naginju ka pop muzici

Grupa "Legende" iz Beograda nedavno je objavila novi, dvadeseti po redu studijski album pod nazivom "2020". Novi muzički materijal grupe donosi 12 pjesama, prepoznatljiv stil i muzički izraz grupe, ali i novu energiju u vidu novog vokala koji su fanovi odlično prihvatili. Naime, već godinu i po u sastavu djeluje pjevač Nikola Zekić. 

Uz osam neobjavljenih pjesama „Ako mora“, „Onih dana“, „Đerdan“, „Vino pijem“, „Dal će iko da me pomene“, „Stani zoro“, „Sto godina“ i „Ti nisi tu“, na preporuku izdavača uradili su i nove verzije ranije objavljenih pjesama. To su pjesme „Ne pitaj“, „Sjaj od plamena“, „Reci dal je to ljubav“ i „Molitva“. Sve četiri pjesme su različitog žanra, tako da slušaoci i poklonici rada „Legendi“ mogu da se uvjere da se novi pjevač odlično i tu snašao i fantastično iznio i ove numere.

- Kao i do sada, na albumu ima pjesama za svačiji ukus, od narodnih, meraklijskih do balada koje naginju ka pop muzici sa izrazito naglašenim tekstovima. Sedam pjesama smo ekranizovali i one su dostupne za slušanje i gledanje na našem YouTube kanalu i zvaničnoj Facebook stranici grupe, gdje se svi oni koji nas vole i prate naš rad mogu upoznati sa svim novostima u našem radu. Imamo namjeru da ekranizujemo sve pjesme sa CD-a, jer se danas muzika i gleda ne samo sluša - kaže Zoran Dašić Daša, autor muzike i svih tekstova „Legendi“ kroz 32 godine postojanja grupe.

„Legende“ sa novim pjevačem Nikolom Zekićem nastavljaju putem uspjeha i obećavaju nove svijetle trenutke po mišljenju brojnih muzičkih kritičara i kolega. U toku korona zatišja članovi grupe koriste priliku da promovišu nove pjesme i novog pjevača, a publiku navikavaju na novo poglavlje grupe.

- Nikola Zekić se odlično uklopio i grupa je nastavila svoj rad sa željom da ova bajka i dalje traje, a ovo bi se zaista moglo nazvati bajka. Sve one lijepe stvari koje su nam se dešavale za ovih 32 godine rada, nastupi u najelitnijim prostorima po cijelom svijetu, 59 koncerata u Sava centru u Beogradu, preko 2500 solističkih koncerata, najveća priznanja u oblasti kulture, kao i brojne komercijalne nagrade tipa Oskar popularnosti, zlatna ploča, zlatna palma... Nikola Zekić sa svojih 34 godine svakako donosi jednu novu energiju i mladost, a sa klavijaturistom Markom Dašićem može doprinijeti izgradnji novog mosta ka mladim slušaocima. Zekić je šest godina solista Radio Beograda, gdje se izgradio da pjeva dobro izvornu narodnu muziku i sevdalinke, muzički je obrazovan, 16 godina svira harmoniku, godinama igra folklor i magistar je ekonomije. Sa njegovom dobrom naravi i vaspitanjem, kao i uvijek vedrim duhom pokupio je velike simpatije kod brojnih pratilaca njegovog rada. On svakako donosi nešto novo u radu grupe „Legende“ i svako upoređivanje sa bivšim pjevačima Ivanom i Duškom Nedićem bilo bi pogrešno. Svako je bio odličan u svom stilu- podcrtava Dašić.

Kako kaže na kraju, ova godina je „Legendama“ donijela nešto lijepo- novi album „2020“, ali i brojne životne lekcije.

- Mi smo kao narod, nažalost, naučili na teške trenutke i nadam se da će i ovo brzo proći. Ovu godinu ću pamtiti kao opomenu kako u trenutku sve što imaš može lako postati ništa. Zato manje gordosti u ponašanju i radu- poručuje autor popularne beogradske grupe.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.