x

Povratak Mostaraca

Zrinjski savladao Sparse i izborio "majstoricu"

Košarkaši Sparsa nisu uspjeli izboriti plasman u finale prvenstva Bosne i Hercegovine, nakon što su večeras u drugom susretu poraženi na svom terenu od ekipe Zrinjskog sa 64:56.

Rezultat u seriji je sada izjednačen na 1:1, a majstorica, koja će odlučiti finalistu, bit će odigrana u Mostaru. 


Zrinjski je u prvom poluvremenu meča u dvorani Grbavica bio bolji protivnik, posebno u prvoj četvrtini koju je dobio s 18:11. Mostarci su i na poluvremenu imali sedam poena razlike (34:27) i bili su na dobrom putu da ostvare pobjedu.


Sparsi su u trećoj četvrtini zaigrali mnogo bolje. Izabranici Ivana Opačka u tom periodu igre poništili su prednost protivnika, a trećinu su dobili s 21:16. Sarajevski kolektiv je imao prednost u posljednjem periodu utakmice, koju je održavao do posljednjih minuta, kada je Zrinjski ipak pokazao zašto je najbolja ekipa regularnog dijela prvenstva.


U posljednjih nekoliko minuta meča Zrinjski zonskom odbranom uspijeva osujetiti napade domaćina, te preokrenuti rezultat u svoju korist nakon brojnih grešaka i promašaja Sparsa. Pobjedom u Sarajevu Mostarci su poništili prednost Sparsa iz prvog meča u Mostaru, koji su Sarajlije dobile s 90:70. 


U redovima Zrinjskog večeras je najefikasniji bio Aleksandar Sokolović s 12 poena, dok su u timu Sparsa po 12 poena ubacili Maksim Kovačević i Igor Josipović.



(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.