x

Zenica

ZSF 2022: Fantastičan koncert Kamernog simfonijskog orkestra! (Foto)

Nedjelja je svim posjetiocima Zenica summer festa ponudila dvostruki program i to vjerujemo još jedan dan kojima će mnogima ostati u sjećanju. Jedan od omiljenih likova među mlađom rajom,

Mravko Travko, ponovo je sa svojim prijateljima bio gost ZSF-a i mališanima u srcu Zenice donio pravu zabavu u kojoj su uživali sa svojim roditeljima. Uz igru, pjesmu, smijeh, interaktivne igrice, Mravko Travko, Mravka Plavka i Latif Močević su razveselili sve posjetioce festivalskog trga ove nedjelje.

“Mravko Travko” je priča koja uspješno živi već 5 godina i s kojom putujemo širom BiH i širom svijeta. ZSF nas uvijek lijepo dočeka, dokaz tome jesu reakcije djece. Kada bi čovjek morao birati koja je to najiskrenija publika to su uvijek djeca”, kazao nam je nakon današnjeg nastupa Latif Močević, autor projekta Mravko Travko.

Nakon fantastične zabave za najmlađe uslijedio je u večernjem terminu još fantastičniji koncert zeničkog Kamernog simfonijskog orkestra, koji je na Trgu Alije Izetbegovića zvucima klasične muzike sedamnaestu festivalsku noć učinio nezaboravnom. Odličan repertoar prilagođen za festivalske prilike pokrenuo je i posjetioce da aplauzima u ritmu prate skoro svaku numeru, a brojni su na kraju i zaplesali uz valcer.

“Veliko mi je zadovoljstvo što je Kamerni simfonijski orkestar i ove godine uz ZSF, jer oni su od samog početka sa nama i rastu smijem slobodno reći zajedno sa Festivalom. Njihovi koncerti su uvijek posebni, baš kao što je bio i ovaj večeras, što nam pokazuje i reakcija prisutne publike”, istakao je Nandino Škrbić, direktor RTV Zenica i član Organizacionog odbora ZSF-a.

U ulozi dirigentica večeras su bile Tanisa Cikotić i Amna Smajlović.

“Velika je čast dirigovati ovim orkestrom i ponosna sam na sebe i na svoje kolege što i dalje uspjevamo njegovati i predstavljati publici klasičnu publiku i nadam se da se publici svidjelo ovo što smo im izveli”, kazala je Cikotić.

“Saradnja sa Kamernim simfonijskim orkestrom je već dugi niz godina veoma uspješna i radujem se svakom dolasku u svoj rodni grad da sviram sa orkestrom koji njeguju dugu tradiciju. Čast mi je svaki put biti dio ovog orkestra, a posebno je bilo zadovoljstvo nastupiti u ovakvom ambijentu”, riječi su pijaniste Bartolomeja Stankovića.

Ponedjeljak, odnosno već osamnaesti dan Zenica summer festa još jednom nam donosi nastup zeničkih izviđača, tačnije Zlatana Karića koji će na stageu ZSF-a održati solistički koncert koji počinje u 20:30h.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko  /  zenicasummerfest

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.