x

Zenica

ZSF 2022: Održani međunarodni tamburaški susreti!

Deseti dan Zenica summer festa ponudio je posjetiocima dvostruki program, a ponovo su u fokusu bili i mladi. Nakon dvodnevne fešte na Kamberovića polju, vratili smo se na Trg Alije Izetbegovića, a tradicionalni program ZSF-a, “Šetnica osmijeha” ponovo je u centru Zenice okupila na stotine mališana koji su uživali u igri i zabavi.

Više od dva sata druženja sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama izmamilo je osmijehe na dječija lica, a pored toga mališani su imali priliku, da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji su predstavili svoja zanimanja i opremu.

“Djeca se odlično zabavljaju svake godine na Šetnici osmijeha i roditelji uvijek odlično reaguju. Tu su njihovi omiljeni crtani heroji s kojima mogu plesati, pjevati i igrati se. Radimo kako zabavne radionice, tako i edukativne”, izjavio je Dino Brljevac, jedan od animatora programa iz “Tropic team eventa”.

Nakon programa za mlade, i oni stariji su došli na svoje, a posebno su uživali ljubitelji tamburica i starogradske pjesme. Tradicionalni Međunarodni tamburaški susreti okupili su ponovo na ZSF-u tamburaške sastave iz naše zemlje i regije.

“Međunarodne tamburaške susrete organizuje Gradsko umjetničko društvo Filigran. Drago mi je vidjeti veliki broj ljudi na Trgu, a naročito mi je drago vidjeti mlada lica koja će večeras imati priliku čuti starogradsku pjesmu i sevdalinke, koje možda inače ne slušaju”, kazao nam je ovom prilikom Melih Karan iz GUD Filigran.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog ministarstva kulture i sporta.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicasummerfest

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.