x

oprez

Žuti meteoalarm za dijelove BiH, očekuje se grmljavinsko nevrijeme!

Federalni hidrometerološki zavod za danas, 18. septembar, izdao je žuti meteroalarm, zbog mogućeg grmljavinskog nevremena.

Prema prognozi FHMZ-a danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i dio prijepodneva kiša je moguća u većini područja.

Lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se na području Hercegovine, zapadne i jugoistočne Bosne, kao i slab vjetar promjenljivog smjera. Žuti meteoalarm izdat je za područje Mostara, Livna, Foče i Trebinja, zbog čega je vrijeme je potencijalno opasno.


Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima.

Jutarnja temperatura u našoj zemlji kretat će se od 11 do 17, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 20 do 26 stepeni.


U nedjelju očekuje se umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura iznosit će od 11 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 18 do 24, na jugu do 26 stepeni.


Radna sedmica započet će s pretežno oblačnim vremenom i kišom, pljuskovima i grmljavinom. U ponedjeljak je prognozirana jutarnja temperatura od 12 do 16, na jugu do 20, a dnevna od 15 do 21, na jugu do 26 stepeni.

Pretežno oblačno vrijeme nastavit će i u utorak, kada se očekuju lokalni pljuskovi u Hercegovini i na jugozapadu Bosne. Jutarnja temperatura kretat će se od 9 do 14, na jugu do 19, a dnevna od 12 do 18, na jugu od 20 do 26 stepeni.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.