x

Očekivana odluka

Zvanično: Federer se povukao sa Ronald Garrosa!

Ono što se najavljivalo sada je upravo dobilo i svoj epilog.

Švicarski teniser Roger Federer zvanično se povukao sa Otvorenog prvenstva Francuske. Nakon pobjede u prva tri kola nad Istominom, Čilićem i Koepferom Švicarac se odlučio da se povuče sa turnira kako ne bi rizikovao sa povredama budući da se vratio tenisu nakon duže pauze.


"Nakon savjeta sa svojim timom, morao sam da donesem odluku o povlačenju sa Roland Garrosa. Nakon dvije operacije koljena i preko godinu dana rehabilitacije, neophodno je da slušam svoje tijelo i da budem siguran da ne forsiram ponovo svoj raniji povratak. Drago mi je što sam odigrao tri meča, ne postoji ljepši osjećaj od povratka na teren", stoji između ostalog u njegovom saopštenju.

Federerov rival u osmini finala trebalo je da bude Matteo Berrettini koji će sada odmarati i čekati boljeg iz duela Đoković - Musetti.


Inače, u meču sa Koepferom na terenu je proveo puna tri i pol sata i nema sumnje da ga je to iscrpilo do te mjere da je morao povući ovaj potez. Na Roland Garrosu je odigrao dakle svega tri meča, a isto toliko je odigrao u zadnjih godinu i pol dana.

Federer je trenutno osmi teniser planete.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.