x

Zvanično otvoren 2. „Vivia Run&More Weekend“ festival!

Dodjelom brojeva elitnim trkačima i Color Fun Run trkom večeras je zvanično otvoren 2. „Vivia Run&More Weekend“ festival, koji se od 19. do 21. aprila održava na tvrđavi Kastel.

GoPro RMC Banja Luka Half Marathon i Prointer 10 k trke su koje su izazvale veliko interesovanje elitnih trkača. Na Main stage-u tvrđave Kastel banjalučkoj publici večeras su predstavljena 43 elitna trkača iz 30 zemalja sa tri kontinenta.

Trkačima se obratio i Amel Tuka jedan od najboljih svjetskih atletičara koji je promoter GoPro RMC Banja Luka Half Marathona i jedan od učesnika ovogodišnjeg EDU Coaching Foruma.

On je izrazio zadovoljstvo što prisustvuje jednom tako velikom sportskom događaju i što će imati priliku da bodri trkače iz BiH, regiona, ali i svijeta. Svim učesnicima poželio je sreću na stazi i da ostvare što bolje rezultate.

„Drago mi je što sam u Banjaluci nakon nekoliko godina, jer su moji počeci vezani za taj grad i uvijek mi je u lijepom sjećanju“, rekao je Tuka.

Festival je svečano otvorila Sonja Davidović, ministarka porodice, omladine i sporta u Vladi RS, koja je naglasila da je riječ o jednom velikom događaju koji promoviše prije svega sport, ali i zabavu.

„Banjaluka je danas centar na regionalnoj sportskoj mapi“, istakla je Davidovićeva, koja je trkačima poželjela da se ugodno osjećaju i ponesu najljepše uspomene iz grada na Vrbasu.

Nakon zvanične ceremonije počelo je odbrojavanje za najveseliju trku na svijetu koja se prvi put održava u BiH – Color Fun Run, a kojom se slavi novi početak, ljubav i prijateljstvo.

Trkačku atmosferu podigli su Mirela i Laka koji su se pred početak trke pojavili na bini i na svoj autentičan način pozdravili učesnike najzabavnije trke na festivalu.

Brojni Banjalučani, gosti i učesnici drugih trka istrčali su 2,5 kilometra tokom kojih su ih volonteri i navijači posipali organskim bojama, a za odličnu atmosferu bili su zaduženi i volonteri na pet muzičkih punktova.

Na cilju su ih ponovo dočekali Laka i Mirela koji su dodatno obojili atmosferu s nekim od svojih najveselijih hitova.

Color Fun Run Party nastavljen je koncertom sjajnog regionalnog benda Queen Real Tribute, koji izvode hitove jednog od najuticajnijih bendova na svijetu.

Prije zvaničnog otvaranja festivala održana je druga po redu MyBook School Run trka u kojoj je učestvovalo oko 1300 učenika osnovnih i srednjih banjalučkih škola uzrasta od 11 do 19 godina. Najbolja tri prvoplasirana takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji nagrađena su medaljama, dok su na osnovu sumiranih rezultata svih takmičara pehare dobila najbolja odjeljenja, kao i škole.

Centralni sportski događaj festivala biće održan sutra u 9 časova kada na Trgu Krajine startaju RMC Banja Luka Half Marathon, Prointer 10k trka i G-Drive Team Run trka. U 13 časova trčaće najmlađi banjalučki trkači, učesnici Tropic Bambini maratona, dok je u večernjem terminu na programu Fresh Wave Night, kada će na Main stage-u tvrđave Kastel nastupiti DJ-evi James Zabiela, G. Edd i Mladen Tomić.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.