x

Problemi i izvan društvenih mreža

Zverev prvi put otvoreno govori o mentalnim problemima i priznao da mu je teško

Alexander Zverev je otvoreno govorio o svojim borbama za mentalno zdravlje, ali je inzistirao da se one ne svode samo na društvene mreže.

Treći igrač svijeta rođen u Njemačkoj s roditeljima Rusima izdržao je teške trenutke na teniskom terenu i izvan njega nakon što ga je bivša djevojka optužila za porodično nasilje, a izbačen je s Otvorenog prvenstva Meksika i kažnjen jer je reketom pogodio sudijsku stolicu.

Trenutno se Zverev nalazi u Parizu gdje želi ostvariti što bolji rezultat na Roland Garrosu, a danas igra meč protiv Brandona Nagashime, nakon što je prethodno sa velikim problemima pobijedio Argentinca Sebastiana Baeza u drugom kolu.

Baez je imao 2:0 u setovima, no Zverev je uspio u potpunosti da se vrati i da izbori prolaz u treće kolo Grand Slama.


"Morate naučiti da se nosite s tim komentarima, ali za mene moje mentalno zdravlje ne ovisi samo o društvenim mrežama. Moje mentalno zdravlje ovisi o drugim problemima koje imam, da budem iskren. Nikad ne pričam o tome. Mislim da neki igrači govore o tome češće, i više, otvorenije. Ne volim o tome govoriti, ali sam se borio puno ove godine", priznao je Zverev.

"Dakle, da, ne zbog društvenih mreža. Mnogo sam se mučio zbog drugih stvari, pa nisam bio sretan. Mislim da sam i ja ponekad bio prilično depresivan. Dakle, da. Sve je to veliki dio. Mislim da smo pod pritiskom, stalno smo u centru pažnje", rekao je Zverev.


Međutim, usred kritika starije generacije, Zverev je istaknuo da su stvari u modernom dobu za igrače sada prilično drugačije zbog zlostavljanja koje mogu dobiti na društvenim mrežama, iako to ne daje puni opseg njegovih osobnih problema.

"Mislim da igrači od prije 20, 30 godina ne razumiju jer sada svaku sitnicu koju napravite, postoji kamera ili neko ko to može komentirati ili postoji neko ko će pisati o tome", rekao je Zverev.

"To je samo svijet u kojem trenutno živimo. Tužno je to vidjeti. Ali to je realnost, jer mislim da društvene mreže daju svima platformu da kažu što god žele, dobro ili loše", zaključio je Zverev.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.