x

Nakon ogromnih problema sa virusom

Zvijer iz Čečenije se vraća jača nego ikad: Gladan sam, želim nekog ubiti

Nova UFC zvijezda Khamzat Chimaev uspješno se oporavlja nakon velikih zdravstvenih problema uzrokovanim koronavirusom.

Čečenski borac sa švedskim pasošem jedva je ostao živ nakon teškog oblika virusa kojeg je imao, a u jednom trenutku je odlučio da završi karijeru nakon što je iskašljavao krv. Njegov trener Majdi Shammas otkrio je kako je Khamzat bio veoma loše od virusa.

"Nakon jednog treninga nije uopšte mogao da dođe do svoje sobe. Nije imao snage i zaspao je u holu hotela. Nije potom mogao ni trenirati", otkrio je Shammas i dodao je:

"Njegovi prijatelji su me nazvali jer on nije mogao ni pričati. Imao je visoku temperaturu, jaku glavobolju i bol u mišićima. Hitna pomoć ga je odvezla u bolnicu. Kasnije me je pozvao i rekao mi je da je pomislio da će umrijeti. Bio je veoma loše".


Khamzat je nakon svega otišao u Čečeniju. Tamo mu je vođa Ramzan Kadirov omogućio sve uslove za oporavak, a u razgovoru za ESPN Khamzat je istakao kako je spreman da nekog razbije.

"Zdrav sam i ponovo gladan. Želim se vratiti i razbiti nekog", rekao je Khamzat i otkrio je šta se dešavalo u Čečeniji.

"Pomogli su mi ljudi iz moje zemlje. Odradio sam operaciju kojom su otklonjene određene stvari. Ne znam vam to objanisti na engleskom. Sada se osjećam mnogo bolje, imam preko 93 kilograma, jači sam i počeo sam trenirati. Pronaći ću protivnika kojeg ću ubiti", rekao je Chimaev.









Čečen je u UFC-u odradio tri borbe, a sada želi dokazati ljudima da griješe i da nije dobio samo 'kante'.

"Sada im moram pokazati ko sam, a to ću napraviti tako što ću razbiti sve oko sebe i uzeti pojas. Ja sam Mike Tyson MMA sporta. Ja sam Muhammad Ali MMA sporta. To ću svima pokazati", poručio je Chimaev.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.