Pomiješati šećer, vanilin šećer, med, ulje, vodu, čokoladu i blago zagrijati dok se čokolada ne istopi
Sastojci za koru: 200 g meda, 250 g šećera, 100 g čokolade, 3 dl gazirane vode, 3 dl ulja, 1 kesica vanilin šećera, 1 kesica praška za pecivo, 250 g oraha, 18 kašika brašna.
Sastojci za fil: 450 g šećera, 450 g oraha, 150 g čokolade, 200 g margarina.
Priprema:
1. Pomiješati šećer, vanilin šećer, med, ulje, vodu, čokoladu i blago zagrijati dok se čokolada ne istopi. Dodati sjedinjeno brašno, prašak za pecivo i orahe. Masu podijeliti na tri dijela, pa u plehu obloženom papirom za pečenje ispeći 3 korice na 180 stepeni.
2. Za fil, ukuhati šećer s malo vode, pa dodati čokoladu. Kada se istopi, uz miješanje dodati orahe. Umutiti pjenasto margarin, pa dodati ohlađen fil s orasima i sve dobro sjediniti. Nafilovati kore, pa ukrasiti po želji.
Izvor: avaz.ba