x

ČEMPIONŠIP

Ahmedhodžić i Šefild završili sezonu iz snova: Oborili rekord star 134 godine

Šefild junajted izborio je direktnu promociju u Premijer ligu kao drugoplasirana ekipa Čempionšipa


Bh. reprezentativac Anel Ahmedhodžić sa svojim Šefild junajtedom igra sezonu iz snova, a tom prilikom postavljen je i novi klupski rekord.

Sezonu Čempionšipa je završena nakon 46 odigranih kola, a Šefild i Barnli su izborili direktnu promociju u Premijer ligu kao dvije prvoplasirane ekipe na tabeli.

Treća ekipa će doći poslije utakmica plej-ofa, a između ekipa Lutona, Sandrlenda, Midlzbroa i Koventrija dobit ćemo još jednog učesnika elitnog ranga takmičenja.

Zanimljivo je da je Šefild uspio postaviti novi klupski rekord.

Riječ je o broju bodova osvojenih u jednom od dva elitna ranga takmičenja u Engleskoj. Oštrice nikad nisu osvojile 91 bod u Čempionšipu ili Premijer ligi, kao što su ove sezone, a najviše sezona su odigrale upravo u ova dva ranga od svih ekipa.

Podatak je još impresivniji jer je Šefild junajted u svojoj historiji osvojio titulu prvaka Engleske, ali nije bio uspješan po broju bodova kao što je bio ove sezone.

Velike zasluge za to idu i reprezentativcu Bosne i Hercegovine, pošto je Ahmedhodžić izabran u zvanični tim sezone Čempionšipa, a i navijači su ga izabrali za najbolje pojedinca u ovoj godini.


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.