x

Alfa Romeo najavljuje misteriozni model

Alfa Romeo je na webu objavio vrlo misterioznu fotografiju koja najavljuje nadolazeći model. Riječ je o Giulia SWB koji će nastati u saradnji s jednom od najpoznatijih svjetskih kompanija za karoserije – talijanskim Zagatom.

Zagato ne treba posebno predstavljati. Legendarni talijanski studio zaslužan je za mnoge bezvremenske projekte koji su ušli u istoriju automobilske industrije. U slučaju nadolazeće saradnje, moglo bi se dogoditi isto. Alfa Romeo najavljuje model Giulia koji je krenuo u crtanje u studiju Zagato.


Oba talijanska brenda sarađivala su mnogo puta u prošlosti. Jedan od plodova takvih saradnje je kultni model SZ, a posljednjih je godina projekt visokog profila TZ3 Stradale.


Novi model Alfa Romea nosi zagonetni nadimak SWB, što jednostavno znači kratak međuosovinski razmak. Ovo je vrijedan hint, jer sve ukazuje na to da Zagato radi na dugo najavljivanoj verziji modela s dvoja vrata. U gami talijanske marke već dugo nije bilo takvog automobila. Posljednji predstavnik ovog segmenta bila je Brera, koja je bila varijanta modela 159 s dvoja vrata.


Alfa Romeo Giulia SWB Zagato, kao i njegov prethodnik, bit će baziran na platformi Giorgio. Ispod haube nalazit će se 2.9 V6 benzinac (540 KS) iz modela GTAm, ali bit će i električna varijanta. Vjerojatna varijanta s tri motora snage 761 KS direktno iz Maserati GranTurismo Folgore.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.