x

Alpine A110 Pikes Peak

Alpine najavljuje da će trkački automobil A110 učestvovati na ovogodišnjem Pikes Peak International Hill Climbu 25. juna.

Za volanom će sjediti osvajač 2022 FIA R-GT Cupa, Rafael Astijer. Ovo je prvi put da se francuski brend takmiči na sportskom događaju u Americi (dužina rute je 19.93 km).

Model za Pikes Peak naravno nije standardni A110, budući da su Alpine dizajneri i Signatech trkački inženjeri između ostalog izvršili podešavanja aerodinamike trkačkog automobila.

Alpine A110 Pikes Peak uz revidiranu aerodinamiku donosi i snažniji motor i smanjenu težinu.

Novi aerodinamički elementi sadrže razd,elnik, izraženi difuzor i veliko zadnje krilo koje je povezano sa zadnjim staklom preko peraja ajkule.

Treba pomenuti i crne točkove, kao i kombinaciju boja (plava, crvena i bijela boja sa zvijezdama na krovu i naljepnicom Gran Turismo na vjetrobranskom staklu).

Trkački A110 ima pogon na zadnje točkove, a učestvovaće u kategoriji Time Attack 1.

Alpine navodi da motor ima skoro 500KS, dok je težina vozila samo 950 kg (132 kg manje od serijskog modela A110 R).

Astijer se inače četiri puta takmičio na Pikes Peak International Hill Climbu. Prethodno je postavio rekord u klasi od 9:23.721 u kategoriji Time Attack 1.

"Izuzetno sam ponosan što sam izabran za ovaj program i radujem se što ću sve svoje iskustvo i znanje prenijeti na prvo učešće brenda u Pikes Peaku,“ rekao je Astijer, prenosi "AutoBlog".



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.