x

KAMPANJA

Amsterdam poručio Britancima da ne dolaze na zabave kod njih

Jedna od uključenih reklama informiše da će se pijanstvo i nepristojno ponašanje kažnjavati svotama koje idu i do 140 eura







Amsterdamsko gradsko vijeće pokrenulo je kampanju kojom mlade turiste, primarno britanske muškarce stare između 18 i 25 godina, poziva da ostanu daleko od grada ako u njemu planiraju provesti razulareni vikend.

Tačka sukobljavanja

To je već dugo tačka sukobljavanja lokalnog stanovništva i donedavno turizmu orijentisanih gradskih vlasti, a čini se kako je ovim i simbolično počeo proces smirivanja, ili barem pokušaj.

Jedna od uključenih reklama informiše da će se pijanstvo i nepristojno ponašanje kažnjavati svotama koje idu i do 140 eura, a grad se želi odmaknuti od svoje reputacije seksualnog i drogeraškog centra.

Ciljani oglasi će korisnicima postati vidljivi čim osoba iz Velike Britanije počne pretraživati internet-pojmove tipa "momačka zabava", "jeftini hoteli" ili "tura po barovima" i povezivati ih s Amsterdamom.

20 miliona turista

Amsterdam broji populaciju od 883 hiljade ljudi, ali svake godine grad primi oko 20 miliona turista, od kojih najviše, cijeli jedan milion, čine Britanci.

Zato je kampanja primarno namijenjena njima, ali gradske vlasti najavljuju širenje i na druga tržišta te naglašavaju da protiv mirnih i pristojnih turista nemaju ništa, prenosi "Klubikon".

Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.