x

nba

Antetokounmpo proradio, Milwaukee-Boston 1-1; Druga pobjeda Warriorsa protiv Houstona

Ekipa Milwaukee Bucksa upisala je pobjedu u drugom meču polufinala Istočne konferencije protiv Boston Celticsa poravnavši rezultat na 1:1, dok je u polufinalu Zapadne konferencije Golden State drugi put pobijedio Houston.

Boston je nedavno pomalo i iznenađujuće savladao Milwaukee u prvom meču tako što je Al Horford odlično zaustavio Giannisa Antetokounmpoa, no ovaj put Grk je pokazao zašto je trenutno jedan od najboljih igrača na svijetu i nosio je Buckse do izuzetno važne pobjede.

Celticsi su na početku meča imali prednost koja je nakon prve četvrtine iznosila pet poena (30:25), a zahvaljujući dobroj igri u finišu prvog poluvremena, Milwaukee je preokrenuo rezultat i na pauzu je otišao s četiri poena više. Bilo je 59:55.

Početak drugog poluvremena u konačnici je riješio pitanje ovog meča. Košarkaši Milwaukeea s velikom željom vratili su se na parket, a nakon solidnog otvaranja treće dionice, prave seriju od 28:2 kojom su stigli u vodstvo od 98:73 i već tada je pobjednik ovog meča bio poznat.

Do kraja su domaći mirno priveli meč kraju i tako stigli do poravnanja od 1:1 u ovom polufinalu. Najbolji igrač meča bio je sjajni Grk Antetokounmpo koji je postigao 29 poena uz 10 skokova i četiri asistencije, a pratio ge Bledsoe koji je ubacio 21 poen. Kod gostiju se istakao Morris sa 17 poena.

U drugoj utakmici koja je odigrana sinoć, u polufinalu Zapadne konferencije, Golden State je stigao do druge pobjede na svom terenu protiv Houstona, ovaj put rezultatom 115:109.

U još jednoj tvrdoj utakmici razliku su napravili Durant, Thompson i Curry koji su zajedno ubacili 80 poena, na što nije uspio odgovoriti Harden koji je kod Houstona bio najefikasniji sa 29 poena. Pratio ga je Paul sa 18 i Gordon sa 15 poena, no to nije bilo dovljnno za nevjerovatni trojac Warriorsa.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.