x

Eddie Hearn sasvim jasan

Anthony Joshua u aprilu brani pojaseve, a protivnik je već odabran

Anthony Joshua branit će pojaseve svjetskog prvaka teške kategorije protiv izazivača po IBF verziji Kubrata Puleva.

Joshua je nakon osvajanja naslova u borbi protiv Andyja Ruiza dobio upozorenje da mora braniti WBO i IBF naslove protiv izazivača Olexandra Usyka i Kubrata Puleva ili će mu ovi pojasevi biti oduzeti.

Promoter Eddie Hearn potvrdio je kako će AJ u ring vjerovatno u aprilu i da su odabrali borbu protiv bugarskog boksera Kubrata Puleva.

"Vjerujem da je naredna borba u aprilu i pretpostavljam da će se boriti sa Kubratom Pulevom. Moramo još obaviti razgovore sa IBF i WBO organizacijom kako bismo sačuvali pojas jer ih želi oba braniti. Bitno je samo da idu jedan za drugim i on ne želi napustiti pojas jedne od organizacija", rekao je Hearn i nastavio je:

"Postoji taj hronološki sistem koji se stalno mijenja i koji govori ko je naredni izazivač. Red je IBF, ali tu je i Usyk. Malo je ovo sve u neredu, ali AJ će braniti titule protiv bilo koga".

Pulev je i 2017. godine trebao da se bori protiv Joshue. Međutim, povreda ga je spriječila u tome, a umjesto njega je uskočio Carlos Takam, kojeg je Britanac lagano pobijedio.

Nakon toga bugarski borac je pobijedio lagano u tri borbe, dobio je mjesto izazivača po IBF verziji, a 38-godišnji bokser je trenutno na omjeru od 28-1.

Jedini poraz u karijeri doživio je 2014. godine od Vladimira Klička u borbi za prvaka svijeta.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.