x

progovorio

Antonijević dao ispovijest nakon napada od strane Bjelogrlića!

Srbijanski reditelj Predrag Gaga Antonijević kojeg je jučer u Nišu pretukao glumac Dragan Bjelogrlić oglasio se nakon napada i pojasnio šta se događalo u ponedjeljak rano ujutro u niškom ugostiteljskom objektu.

Kako je rekao, njega je u ponedjeljak ujutro oko 4 sata napao glumac i reditelj Dragan Bjelogrlić, kojio ga je, prema njegovim riječima, iz čista mira počeo tući šakama, a prema Antonijevićevim izjavama povod je taj što je on Bjelogrlića optužio za korupciju, ali i to da Bjelogrliću smeta njegov film "Dara iz Jasenovca", za koji je smatra kako uopće nije trebao biti snimljen.


"Belogrlić dok me je tukao ponavljao je 'J..ala te Dara iz Jasenovca'. On spada u grupu ljudi koji su se borili protiv snimanja tog filma, smetalo mu je što je film snimljen. Čak je držao i neke seminare za poslovne ljude, kako je sve to bilo pogrešno. Osim toga, postoji i činjenica da sam razotkrio njegovu korupciju, kojom se bavio u prethodnom razdoblju u vezi sa svojim aktivnostima u Filmskom centru Srbije, a koja je trenutno u Tužilaštvu, smatra se kaznenim slučajem" rekao je Antonijević za TV Pink.


Antonijević je dodao kako dugo nije imao kontakt sa Bjelogrlićem, kao i u noći kada se napad desio napada. Prema njegovim riječima, Bjelogrlić je sjedio desetak metara od njega, i odjednom je prišao njegovom stolu i počeo ga udarati.

"Sjedio sam s nekim prijateljima, svi su kolege. On je bio drugom dijelu dvorane, iza ugla, u društvu Katarine Radivojević. Poslije sam vidio da je bilo puno alkohola, i ko zna čega još. Sjedio sam na krevetu, gotovo legao jer je krevet jako nizak, razgovarao sam s kolegama. Pojurio je iza tog ugla i napao me, nisam ga ni vidio dok me nije počeo udarati, tada su nas kolege razdvojile. Prijetio mi je, rekao sve, opsovao mi majku, ubit će me, ovakav sam ja, onakav sam. Ovo je divljački napad koji nisam doživio svih ovih godina, pogotovo ne na festivalu, u svom rodnom Nišu, na festivalu glume koji slavi profesiju svih nas. To je kazneno djelo koje se nije smjelo nigdje dogoditi, pogotovo ne na festivalu", naveo je Antonijević.


Naglasio je da je Bjelogrlić bijesan jer je objelodanio njegova pisma u kojima mu je nudio mito.

"Svi u struci znaju, svi, da je to tako. A onda odatle velika mržnja prema meni, pa nakon ovoga prema Jasenovcu, da ne govorim o tome što je sve došlo do mene, i što konkretno imam, kako je radio protiv filma. Za njega je važno da ode na Sarajevo Film Festival, to nije za mene", kazao je redatelj.


Dodao je da je on zvao policiju, a sada je na tužilaštvu da podnese kaznenu prijavu protiv Bjelogrlića.

"Imam modrice, kako i ne bih imao kad sam bio boksačka vreća. Što sam mogao učiniti, bio sam u ležećem položaju na toj niskoj sofi i ovaj divljački nasrće na mene, udara me, nisam se imao prilike pomaknuti. Prvo dobijem udarce, a onda vidim što se događa", ističe Antonijević.


Podsjećamo, Glumac Dragan Bjelogrlić priveden je jučer pod sumnjom da je oko 4 sata u niškom hotelu "Ambasador" napao reditelja Predraga Gagu Antonijevića i udario da više puta u glavu.

On je je zadržan u policiji do 48 sati zbog nasilničkog ponašanja što je potvrdio Vladimir Stanojević, portparol osnovog javnog tužilaštva u Nišu.

.

.

.

Izvor: Kurir/Klix

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.