x

Aston Martin objavio kada će predstaviti bolid za 2023.

Aston Martin postao je prva momčad koja je objavila datum predstavljanja novog bolida za F1 sezonu 2023., a novi AMR23 predstavit će 13. veljače iz svoje baze u Silverstoneu.

Britanska momčad imala je razočaravajući početak ove sezone koju su započeli s jednim od najsporijih bolida te nisu osvojili ni bod na prve tri utrke, a veći dio sezone proveli su na devetom mjestu u poretku konstruktora, piše MAXF1.net.

Ali temeljito dorađeni koncept bočnih stranica koji su predstavili u Španjolskoj, koji je bio sličniji Red Bullovom rješenju, kao i brojne druge nadogradnje, pomogli su im da postanu sve češći kandidati za Q3 i bodove.


Najbolju utrku sezone imali su u Singapuru (17. od 22 utrke) gdje su Vettel i Stroll osvojili čak 12 bodova i skočili s devetoga na sedmo mjestu u poretku, a bodove su osvajali na devet od posljednjih 11 utrka sezone.


Nakon što su u prvih 11 utrka osvojili tek 18 bodova, drugi dio sezone bio je značajno uspješniji što se odrazilo i na više nego dvostruko većem broju bodova u drugih 11 utrka (37) što im je pomoglo da se bodovno izjednače s Alfa Romeom koji je završio na šestom mjestu u poretku.


Vettel je objavio kraj karijere, ali četverostrukoga svjetskog prvaka zamijenit će dvostruki budući da u momčad stiže Alonso koji je već odradio test za novu momčad u Abu Dhabiju nakon posljednje utrke sezone.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.